Vitamina A esentiala in tratamentul pielii si in special in anti aging, anti imbatranirea pielii 14Iunie
1791 vizualizari

Vitamina A esentiala in tratamentul pielii si in special in anti aging, anti imbatranirea pielii

Vitamina A esentiala in tratamentul pielii si in special in anti aging, anti imbatranirea pielii

Vitamina A

Vitamina A este o vitamina solubila in grasimi spre deosebire de vitamina C care este solubila in apa. Solubila inseamna ca se poate dizolva.

Retinolul este o forma a vitaminei A apartinand familiei vitaminei A numita retinoizi.

Dermatologia ne spune ca vitamina A este una din vitaminele esentiale in ingrijirea pielii si asta pentru ca este sigura dovedita ca avand efect in tratamentele anti-aging.

Pe langa antioxidanti, cei mai importanti fiind vitamina C si vitamina E, produsele bazate pe retinol au capacitatea de a mari resistenta la infectii, mentine sanatatea straturilor superficiale ale pielii, contribuie la inlaturarea petelor datorate imbatranirii, procesului de sinteza de colagen si in tratamentul acneei.

Din punct de vedere anti imbatranire, retinolul reduce ridurile superficiale si ajuta la refacerea pielii dupa actiunea radiatiilor ultra violete.

In procesul de regenerare a pielii vitamina A este deosebit de importanta pentru ca mentine sanatatea pielii prin diferentierea celulara, procesul prin care pielea isi schimba celulele , proces ce dureaza intre 24 si 30 zile functie de varsta.

Diferentierea celulara este procesul prin care o celula “proaspata” devine celula specializata.

Pentru pacientii ce au pielea grasa sau normal spre grasa (grasa in zona T) aplicarea de retinol micsoreaza secretia de sebuum (a nu se confunda cu sinteza) si reduce timpul de revenire a pielii dupa stress.

Vitamina A este necesara in mentinerea integritatii epiteliului (tesut format dintr-unul sau din mai multe straturi de celule de diverse forme, care alcatuieste invelisul pielii) si nu este doar un moft in tratamentul pielii sau in lupta Anti Ageing.

Deficienta vitaminei A din piele duce la o imbatranirea accelerata a pielii. Oxidarea, expunera la radiatii ultraviolete sunt doar cateva cazuri ce micsoreaza nivelul de vitamina A din piele. Antioxidantii reduc numarul radicalilor liberi din piele (prin neutralizare) si astfel relatia intre Vitamina A si vitaminele C si E devine completa.

Nu doar studiile dar mai ales experienta au demonstrat faptul ca odata cu cresterea vitaminei A la nivelul epidermei confera rezultate vizibile si ne neegalat cu alte tratamente.

Folosind proceduri de skin needling efectul este 8 ori mai puternic si in mod evident si rezultatele la fel de vizibile.

Din acest motiv retinolul este ceea ce trebuie sa utilizat atunci cand pielea da semne de imbatranire, asta se poate intampla si la 25 ani. Concentratia de serum de 0.1% pana la 1% este de o eficienta incredibila cu efecte vizibile in cateva zile.

Ar trebui sa fie important pentru dvs. ca toate cele de mai sus nu reprezinta altceva decat o sinteaza a cercetarilor ce au fost intreprinse pentru si in folosul sanatatii si frumusetii pielii.

Importanta Vitaminei A

Putem spune fara nicio greseala ca Vitamina A, retinolul, este cea mai importanta vitamina in tratamentul si ingriirea pielii.

Scrie o parere

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu * trebuie completate